Tulorekisteri

1.1.2019 alkaen tuli käyttöön tulorekisteri, joka on kansallinen sähköinen tietokanta. Tulorekisteriin lähetetään tiedot 1.1.2019 alkaen maksetuista päivärahoista, kilometrikorvauksista ja palkkioista. Tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin viiden kalenteripäivän sisällä niiden maksamisesta.

Vuoden vaihteesta alkaen olemme tarjonneet palvelua, joka mahdollistaa näiden edellämainittujen tietojen lähettämisen suoraan tulorekisteriin rajapinnan kautta.

Mitä tulolajeja ilmoitetaan?

Oletuksena tullaan ilmoittamaan voittoa tavoittelevien asiakkaiden osalta kilometrikorvaukset koodilla 311 ja päivärahat koodilla 331. Mikäli organisaatiosi on voittoa tavoittelematon, oletuksena ilmoitetaan kilometrikorvaukset koodilla 357 ja päivärahat koodilla 358.

Näiden tulolajien tallentaminen kunkin käyttäjän taakse ja niiden muuttaminen on asiakkaan vastuulla.

Miten voit ilmoittaa Bezalalle, että olet voittoa tavoittelematon organisaatio?

Mikäli Bezalassanne on ALV-kenttä lukittu, olette jo merkitty voittoa tavoittelemattomaksi organisaatioksi. Olettehan yhteydessä Bezalan tukeen, jos näin ei ole.

Entä poikkeukset?

Käyttäjien muokkaussivulla on mahdollisuus valita, mitä tulolajeja kunkin käyttäjän osalta pitää ilmoittaa.

Miten Bezala tietää, mitä ilmoittaa?

Tämä riippuu yrityksesi tavasta siirtää tietoja kirjanpitoon. Alhaalla selitykset eri järjestelmien tavoista:

Netvisor: Bezala luo Netvisoriin maksutoimeksiantoja, joiden tilaa voimme seurata Netvisorin rajapinnan kautta. Kun maksutoimeksianto on maksettu, Bezalaan tulee tästä ilmoitus. Bezala ilmoittaa tulorekisteriin yön aikana kaikki edellisenä päivänä maksuun menneet korvaukset.

Procountor:
Bezala luo Procountoriin ostolaskuja, joiden tilaa voimme seurata Procountorin rajapinnan kautta. Kun ostolasku on maksettu, Bezalaan tulee tästä ilmoitus. Bezala ilmoittaa tulorekisteriin yön aikana kaikki edellisenä päivänä maksuun menneet korvaukset.

NetSuite: Bezala luo NetSuiteen Expense-raportteja, joiden tilaa voimme seurata rajapinnan kautta. Kun Expense-raportin tila vaihtuu maksetuksi, Bezalaan tulee tästä ilmoitus. Bezala ilmoittaa tulorekisteriin yön aikana kaikki edellisenä päivänä maksuun menneet korvaukset.

Verkkolaskuintegraatio & muut integraatiot: Bezala ilmoittaa siirtopäivänä tulorekisteriin, että maksu tulee menemään maksuun eräpäivänä. Asiakkaan vastuulla on merkitä Bezalaan, mikäli maksu ei ole mennytkään maksuun.

Miten poikkeukset hallitaan?

Bezalan kilometrikorvaus- ja päivärahalomakkeisiin tulee lisäasetus, joka mahdollistaa matkalaskun merkitsemisen maksetuksi tai maksamattomaksi.

Kenen varmennetta käytetään?

Bezalassa käytetään oletuksena Renance - Automated Financial Services Oy:n varmennetta. Bezalassa voi kuitenkin myös käyttää toisen yrityksen (esimerkiksi yrityksenne tai tilitoimiston) varmennetta. Ilmoitathan meille mahdollisimman pian, mikäli haluat käyttää organisaatiosi omaa tai tilitoimiston varmennetta lähettääksesi tietoja tulorekisteriin suoraan Bezalasta.

Pystynkö seuraamaan, mitä Bezala on ilmoittanut tulorekisteriin?

Kyllä, yrityksen nimenkirjoitusoikeuksellinen henkilö voi kirjautua sisään osoitteessa tulorekisteri.fi ja tarkistaa Bezalan (Renancen) lähettämät ilmoitukset.

Viimeisimmät artikkelit